Novinky

Až o 57% zvýšenie výsledkov, kondície a fitness levelu

Každý správny návštevník fitness centra vie, že existuje tenká hranica medzi “prekonaním svojich limitov” a “prekonaním svojich limitov za cenu zranenia”.

Ak dodržíte prvý výrok,  odomknete brutálny svet svojho fitness potenciálu. Prekročte ho a dostanete sa na cestu siahodlhej rekonvalescencie, nepríjemných bolestí či skľúčujúcich návštev lekára. Ako teda dosiahnuť maximálnej efektivity bez toho, aby sme narobili obrovské škody na svojom tele? Áno, správne - je čas zavolať profesionálov. 

Tu je malé tajomstvo: dôvod, prečo sú osobní tréneri tak dôležití, nie je len kvôli ich vyšportovanej postave a nákazlivému nadšeniu. Je to preto, že sú ľudským ekvivalentom “skratiek” (cheat kódov) pre Vaše fitness ciele. Iste, všetci máme v sebe potenciál, aby sme sa dostali na hranicu svojich možností, no občas potrebujeme trochu (občas veľa) toho postrčenia naviac - a tu do hry vstupuje štatistika. 

Ako nám vlastne môžu čísla ukázať, či má skutočne význam cvičiť s fitness osobným trénerom alebo nie?

Začneme štúdiou publikovaniu v časopise Journal of Sports Science and Medicine, ktorá zistila, že cvičenie s osobným trénerom môže zvýšiť úroveň Vaše kondície a výsledkov až o 57%. Predstavte si, čo by to mohlo znamenať pre Vaše telo. Viac energie, lepší výkon a rýchlejšie výsledky. 

Naviac, 10-týždňová štúdia pozorujúca ľudí cvičiacich s osobnými trénermi, odhalila niektoré celkom pôsobivé výsledky: neuveriteľných 60% klientov zlepšilo svoju úroveň fyzickej zdatnosti o jeden stupeň, zatiaľ čo 13% preskočilo tento stupeň úplne a posunuli sa až o dva stupne vyššie. Áno, čítate správne - tieto neuveriteľné výsledky sa dosiahli len za 10 krátkych týždňov.

FitFabrik - tréneri

Aký je teda tajný recept, ktorý vedia pripraviť len osobní tréneri? Poďme si rozobrať niekoľko kľúčových prvkov, ktoré sú rozhodujúce pri dosahovaní Vašich cieľov:

  1. Odbornosť: osobní tréneri zasvätili svoju kariéru pochopeniu výhod a nevýhod jednotlivých cvičení a cvičebných postupov, čo znamená, že vedia, ako vytvoriť najefektívnejšie tréningové plány pre Vaše konkrétne ciele. A priznajme si to - pokiaľ ide o navigáciu v mori cvičebných postupov, módnych diét a protichodných názorov, mať kvalitného sprievodcu môže znamenať veľký rozdiel. 

  2. Prispôsobenie: keď už hovoríme o tréningových plánoch, osobní tréneri vynikajú vo vytváraní individuálnych rutín, ktoré dokonale vyhovujú Vašim silným a slabým stránkam. Či už chcete budovať svaly, schudnúť zopár kíl, zlepšiť flexibilitu, odstrániť dysbalancie alebo sa len cítiť vo svojom každodennom živote lepšie, Váš osobný tréner Vám môže nájsť tú správnu cestu. 

  3. Sledovanie zmien a pokroku: čím dlhšie budete cvičiť, bude sa Vám môcť zdať, že sa s fyziológiou Vášho tela nič nedeje a nikam sa neposúvate, aj sú tréningy čoraz ťažšie. Ľahké je stratiť prehľad o tom, kam ste sa až dostali. Výhodou osobných trénerov je, že Vám pomôžu zostať pri zemi a sústredíte sa s nimi na menšie ciele, spoločne oceníte Vaše víťazstvá a dostanete sa z akýchkoľvek zakopnutí či náhlych výpadkov motivácie. 

  4. Dozor a zodpovednosť: ak viete, že máte tréning s osobným trénerom, len ťažko zrušíte už dohodnuté stretnutie. Naviac, keď investujete do osobného trénera financie a do svojej fitness cesty čas, nebudete chcieť tieto investície len tak vyhodiť z okna. 

  5. Motivácia: občas všetci potrebujeme trochu viac postrčiť, aby sme prekonali tých posledných pár opakovaní alebo dokončili posledný šprint. Osobní tréneri sú majstri motivácie. Vedia, kedy povzbudiť, kedy vtipkovať a kedy Vás vyzvať, aby ste skutočne zamysleli nad svojím životným štýlom. 

FitFabrik tréneri

Poznámka pod čiarou

  1. Čísla neklamú: investícia do osobného trénera je investícia do seba a svojich cieľov. S ich odborným vedením sa môžete dostať do nových výšin, k väčšej sile a rýchlosti. K viac svalom a menšej váhe alebo celkovo k lepšiemu zdraviu - a to všetko pri znížení rizika zranenia. 

  2. Výsledky presahujú fyziologické zmeny na Vašom tele: naša práca s tisíckami klientov vo FitFabrik hovorí jasne - prvotná motivácia vstúpiť do fitka bola zmena svojej postavy, no zotrvali pretože zmena nastala aj v ich správaní, nálade, vzťahu so svojimi priateľmi a blízkymi, produktivite v práci, energii či sebadôvere. 

Takže ak sa nabudúce budete zamýšľať, či má skutočne význam požiadať osobného trénera o pomoc, pripomeňte si tieto štatistiky a zapamätajte si, že jediná vec, ktorá stojí medzi Vami a Vašimi snami, je malá odborná pomoc.

V prípade, že máte záujem cvičiť s osobným trénerom u nás vo FitFabrik, sme pripravení Vám pomôcť. Stačí napísať na sobota@fitfabrik.sk a náš šéftréner Martin Vám veľmi rád vysvetlí cestu, po ktorej budeme kráčať spoločne s Vami. 

FitFabrik


Mohlo by ťa zaujímať

Prihlás sa k odberu našich noviniek

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Viac info