Novinky

Benefity skupinovky Zdravý chrbát vo FitFabrik

Ako by mal vyzerať náš zdravý chrbát? Ideálny zdravý chrbát nie je ani rovný, ani príliš zahnutý. Nie je ani na pevný/zatuhnutý alebo čisto len ohybný. 

Z každej časti by mal mať niečo. Mal by byť flexibilný a zároveň dostatočne silný, aby odolal nárazom zo všetkých našich končatín alebo iným externým vplyvom. Práve vlastnosti, ako sila a flexibilita precvičujeme na našom skupinovom cvičení Zdravý chrbát.

Zameriavame sa tu najmä na prevenciu, liečbu bolestí a porúch pohybového aparátu. Hodina pozostáva z cvičenia SM systému, kde sa pri cvičení používajú špeciálne laná. Ďalšia časť hodiny sa skladá z kombinácie stabilizačných, mobilizačných a strečingových cvičení.

Keďže naše telo pracuje ako jeden funkčný celok, pri cvičení sa nezameriavame len na jednu časť tela. Cvičenie je komplexné a využíva všetky svaly celého tela. Každá hodina je iná a mení sa aj kombinácia cvikov. Stretneme sa tu s prvkami metód Kaltenborn, Dynamická neuromuskulárna stabilizácia, spinálne cvičenie, respiračné cviky atď.

FitFabrik - Začnite s premenou už dnesZameriavame sa na spevnenie hlbokého stabilizačného systému a stredu tela. Vďaka cvičeniu dokážeme lepšie pochopiť a vnímať naše pohyby. Uvoľníme napäté a zatuhnuté svaly a posilníme dôležité svaly chrbta.

Cvičenie je vhodné pre širokú škálu ľudí a rôznych vekových kategórií napr. so sedavým alebo stereotypným zamestnaním. Vysoko odporúčané je aj pre ľudí s problémami chrbtice. 

Všetky skupinové cvičenia Zdravý chrbát vedú naši kvalifikovaní fyzioterapeuti. Cez pracovný týždeň sa Vám bude venovať naša fyzioterapeutka Silvia a v nedeľu fyzioterapeutka Ema.

Skupinové cvičenie Zdravý chrbát prebieha každý pondelok o 16:15, v stredu a piatok o 17:00 a v nedeľu o 16:45. Cvičenie trvá 45 minút a prihlasovať sa môžete cez web fitfabrik.sk, mobilnú aplikáciu FitFabrik alebo cez recepciu na tel. čísle 0917 999 699.

FitFabrik


Mohlo by ťa zaujímať

Prihlás sa k odberu našich noviniek

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Viac info